tisdag 31 januari 2017

Matematik

Idag har klassen arbetat med geometriska former och bråktal på ipaden, elevspel.se. Den kan de arbeta med hemma också om de känner att de behöver öva på något inom matematiken.

torsdag 26 januari 2017

Ledtråd till fredag


Bildlektion

Vi fotade eleverna och skrev ut bilden. Barnen klippte bort ena halvan och klistrade på ett papper. De skulle sedan rita en symmetrisk bild av sig själva. Lite svårt men roligt.



onsdag 25 januari 2017

tisdag 24 januari 2017

Skrivprojekt

Nytt skrivprojekt på gång. Det är samma upplägg som Den magiska dörren. Nu handlar det om Monstret. Idag gjorde barnen framsidan och skrev första kapitlet på iPad.

Ledtråd till onsdag


torsdag 19 januari 2017

Torsdagens bildlektion

Vi tittade på hur Picasso målade ansikten och försökte göra likadant. Här är några bilder som är klara. Färgglada och fina.








onsdag 18 januari 2017

Ledtråd till torsdag


Matematik

Nu repeterar klassen allt de arbetat med från år 1 - 3 inför nationella proven. De började med dubbelt/hälften. Alla klarade uppgifterna utan problem. Nästa dag arbetade de med udda och jämna tal. Inga problem där heller. 

fredag 13 januari 2017

Järnåldern

Vi har börjat så smått med järnåldern. Vi såg en film om hur människorna levde för ca 2500 år sedan.

Bildlektion

Vinterbild med björkar. De blev jätte fina!

tisdag 10 januari 2017

Ledtråd till onsdag

Klassen gillar "Grej of the day" och ville börja på en gång. Kul att det blivit så uppskattat😀

Klassdagbok

Simone var den första som fick ta hem klassdagboken. Efter veckan ska barnen skriva vad de gjort i skolan eller om det hänt något speciellt i skolan. De ska inte skriva om sin fritid. Varje måndag läser de som haft dagboken hemma upp det dom skrivit för klassen.

Fyra i rad

Klassen spelade ett matematikspel där de övade på 1-6:ans multiplikationstabellerna. De slog två tärningar och multiplicerade dom med varandra. Fyra rätt svar gav vinst.